Автоматическое создание чеков в магазине Shopify при оплате картой или наложенном платеже

Automatické vytváření účtenek v obchodě Shopify při platbě kartou nebo na dobírku

Od roku 2022 musí internetové obchody vystavovat fiskální účtenky pomocí online pokladen (PРRO - programový registrátor platebních operací). Podívejme se na scénáře vystavování účtenek pro internetový obchod na platformě Shopify (všechny účtenky musí být vystaveny v souladu s pracovní dobou obchodu):

  • Zákazník zaplatil kartou za zboží před jeho odesláním. Musí být vystavena účtenka.
  • Zákazník objednal na dobírku (například přes Novou Poštu), zboží je na skladě obchodu. Účtenku je třeba vystavit v okamžiku odeslání zboží zákazníkovi. Existují různé názory, ale byl webinář zástupce daňového úřadu a oficiální odpověď daňového úřadu na dotaz FOP, že je nutné vystavit účtenku v okamžiku odeslání zboží zákazníkovi. Je tu také nuance spojená s kurýrní společností. Pokud je kurýrní společnost účastníkem kupní smlouvy, měla by účtenku vystavit kurýrní společnost (takovou dohodu má Ukrajinská pošta). V ostatních případech je povinnost vystavit účtenku na straně společnosti-prodávajícího.
  • Zákazník objednal na dobírku (například přes Novou Poštu), zboží obdržel zákazník přes doručovací službu. Pokud účtenka nebyla vystavena v okamžiku odeslání zboží, je třeba ji vystavit nyní.
  • Zákazník objednal s platbou kurýrovi, kurýr má pokladnu. Účtenka může být vystavena prostřednictvím platebního terminálu kurýra v okamžiku předání zboží.