Как начать продавать на eBay с Shopify. Интересный опыт Украины.

Jak začít prodávat na eBay pomocí Shopify. Zajímavá zkušenost z Ukrajiny.

Dnes je eBay druhým nejnavštěvovanějším tržištěm na světě – více než 800 milionů návštěv měsíčně. Na eBay je registrováno 11 tisíc ukrajinských podnikatelů a 4 tisíce aktivních prodejců.

Nejprodávanější na eBay jsou položky za 100 USD.

Asi 50 % příjmů ukrajinských podnikatelů pochází ze Spojených států.

Od léta 2021 mohou podnikatelé z Ukrajiny provádět transakce na eBay prostřednictvím Payoneer.

Společnost UkrPost spustila program růstu eBay na podporu malých a středních podniků. Cílem je usnadnit registraci a přizpůsobení na trhu. Registrace trvá zhruba týden. Tržiště si vyžádá doklady a bude se ptát na původ zboží.

Důležitou součástí práce na eBay je systém hodnocení. Šance dostat se na stránky jsou vaše pro ty, kteří byli prvními aktivními kupujícími – potřebujete účet důvěryhodného kupujícího. Pro rychlé vyřešení problému s důvěrou se doporučuje odeslat žádost na eBay prostřednictvím UkrPoshta.

Dalším testem je nevyslovená tříměsíční zkušební doba. Až po 10 kladných recenzích bude účet označen jako důvěryhodný. Měli byste být aktivní každý den – přečtěte si například celou sekci Nápověda, kontaktujte komunitu eBay, kontaktujte podporu. Systém vše zaznamená. Potřeba rozsvítit. Ukažte, že máte zájem pracovat s eBay.

Zpočátku eBay omezuje počet položek na deset a částku 500 dolarů měsíčně. A je lepší nevybrat celý limit najednou. Doporučuje se začít s 1 produktem, prodat jej, získat kladnou recenzi a teprve poté přidávat další produkty. Ale ne více než 1-2 položky týdně.

Postupem času se limity budou zvyšovat. Pro zvýšení limitů je ale lepší kontaktovat podporu – je to rychlejší.

Jak se vyhnout banu? Musíte být připraveni a poskytnout informace o původu zboží. Neporušujte autorská práva. V případě pochybností je lepší odmítnout prodej problematického produktu.

Jak propagovat produkt?

Provize eBay – 15 %. Více než polovina položek bude propagována prostřednictvím placené reklamy prostřednictvím eBay Promoted Listings. Aukce jsou skvělé pro propagaci. Kupujícím navíc může být nejen vítěz, ale i zbývající kupující – nikdo jim nebrání v podání nejlepší nabídky.

Další úrovní je status Best Seller. Jak získat? Minimálně 100 prodejů nad 1000 $, 98% pozitivní zpětná vazba, dodání během několika dnů.

Pravidla pro vyplnění produktové karty jsou jednoduchá – krátké nadpisy, podobně jako klíčová slova při vyhledávání na Googlu.

Pro připojení eBay k vašemu obchodu Shopify je k dispozici mnoho aplikací. Aplikace eBay získala nepříznivé recenze kvůli nedostatečné integraci – nesdílí informace o možnostech produktů, pouze produkty samotné. Aplikace s nejvyšším uživatelským hodnocením je Integration for eBay. Přehled aplikace si přečtěte v dalším díle.

A nakonec. Nezapomeňte poděkovat každému zákazníkovi za úspěšný nákup. Požádejte o zanechání zpětné vazby, pokud je klient spokojený, nebo napište o problému vám osobně, abyste klientovi pomohli pochopit důvod.

Podle Forbes.ua