Правила SEO для интернет-магазина (Теория)

SEO pravidla pro internetový obchod (teorie)

Pojem optimalizace pro vyhledávače (SEO) znamená soubor opatření zaměřených na zlepšení pozice internetového obchodu ve výsledcích vyhledávání na Google, Yandex atd.
Musíte pochopit, že pokud je obchod mladý (do 1 roku od okamžiku indexování vyhledávači) a nabízí zboží nebo služby, pro které existuje mnoho konkurentů, bude velmi, velmi obtížné přivést obchod do TOP-5 pozic. Je to dáno tím, že vyhledávače se k novým obchodům chovají zpočátku „nedůvěřivě“.
Samozřejmě, pomocí černých a šedých metod můžete hodnocení obchodu natočit, což povede ke krátkodobému zásahu do TOP, ale pak je velmi pravděpodobné snížení výsledků vyhledávání a může dokonce vést k vyloučení obchodu z indexu vyhledávání na několik měsíců.
Proto bude nejprve správné spolu se SEO zapojit do kontextové reklamy Google a Yandex.

Existují 2 typy propagace obchodu Shopify:

  • samotný obchod
  • určité položky v obchodě

Je také nutné zdůraznit oblasti propagace:

  • příprava webových stránek obchodu a produktových karet
  • poskytování odkazů na obchod z kvalitních stránek
  • propagace na sociálních sítích

Příprava webu obchodu a produktových karet

Existují 2 bezpodmínečná pravidla pro vyplňování produktových karet obchodu, jejichž dodržování vám umožní úspěšně propagovat obchod ve vyhledávačích:

  • kvalitní obsah
  • jedinečný obsah

Kvalitní obsah

Kvalita v chápání kupujících znamená užitečnost. Struktura a obsah prodejny by měly být připraveny tak, aby zákazníkům přinášely maximální užitek.

Jedinečný obsah

Jedinečnost znamená autorův přístup k přípravě textů. V žádném případě neopakujte slovo od slova text z jiných stránek. Nepomůže ani pouhé nahrazení slov synonymy – vyhledávače tento trik poznají. Najděte autory, kteří připraví jedinečné texty. Při přijímání práce pomocí služeb nezapomeňte zkontrolovat jedinečnost těchto textů Miratools.ru. Chraňte veškerý jedinečný materiál pomocí mechanismů nabízených společnostmi Google a Yandex.

  • Struktura katalogu obchodu
  • Produktové karty

Struktura katalogu obchodu

Структура каталога магазина

Představme si, že v obchodě bude 3000 položek. Která varianta klasifikace produktů z pohledu vyhledávačů by byla výhodnější: bez rozdělení do skupin nebo s rozdělením do skupin (kolekcí)? Samozřejmě s rozdělením do skupin. Proto při přípravě katalogu s produktem analyzujte poptávku ze strany kupujících z hlediska potřeb. A podle požadavků kupujících seskupte zboží. Zde služby pomohou analyzovat vyhledávací dotazy Google Adwords a Yandex: Wordstat.
Pokud je v obchodě s 3 tisíci položkami 10 nebo 50 skupin. Která možnost rozdělení z pohledu vyhledávačů bude výhodnější? Samozřejmě s 50 skupinami.

Produktové karty

Правильная карточка товара в интернет-магазине

  1. jméno výrobku
  2. Popis výrobku
  3. Fotografie produktů
  4. Demonstrační video produktu
  5. Zapojení kupujícího
  6. Vlastnosti nákupu zboží a pokyny
  7. Recenze
  8. Cena
  9. Rozměry a hmotnost
  10. Aktuální zůstatky
  11. Záruka
  12. Informace o certifikaci
  13. Země výrobce
jméno výrobku

V nadpisu je potřeba uvést nejen značku, model atd., ale také klíčová slova, na která je produkt nejčastěji vyhledáván.

Popis výrobku

Popis produktu musí být připraven velmi pečlivě. Odmítněte kopírovat popis z webu výrobce nebo konkurence. Vyhledávače jsou schopny vyloučit duplicitní informace z výsledků vyhledávání. I když máte několik produktů s podobnými vlastnostmi, buďte kreativní. Neduplikujte popis. V textu popisu nezapomeňte uvést klíčová slova související s produktem. Ale nepřehánějte to – práh frekvence používání klíčových slov v textu je 4-6 % popisu.

Fotografie produktů

Nepokoušejte se kopírovat obrázky produktů z konkurenčních stránek. To povede k tomu, že ve výsledcích vyhledávání bude produkt konkurence, nikoli váš. Vyhraďte si rozpočet na focení. Ujistěte se, že získáte kvalitní fotografie. Ve většině případů je produkt na obrázku lépe vnímán na bílém pozadí – je potřeba vyčistit pozadí obrázku. Sledujte velikosti souborů a nenafukujte je. Název souboru musí obsahovat klíčová slova popisující produkt a název modelu. Po přidání produktových fotografií na produktovou kartu nezapomeňte u každé fotografie vyplnit název se slovem „fotka“ nebo „fotka“ a také nezanedbávat vyplnění alternativního názvu fotografie.

Demonstrační video produktu

Umístění video recenze produktu pouze zlepšuje kvalitu prezentace informací o produktu z pohledu vyhledávacího serveru

Zapojení kupujícího

U některých kategorií zboží je možné provést předvedení pomocí technologie rozšířené reality nebo virtuální předvedení. Kupující si tak může hned vyzkoušet například brýle, které se mu líbí, nebo džíny, které se mu líbí. Některé produkty mohou být také prezentovány ve formě trojrozměrného modelu, který vám umožní prohlédnout si produkt ze všech stran.

Vlastnosti nákupu zboží a pokyny

Upřesněte informace o nesamozřejmých vlastnostech nákupu zboží. Například nedostatek potřebných položek v balení s produktem a nabídka jejich zahrnutí do nákupního balíčku. Hodnotu produktové stránky zvýší i odkaz na návod.

Recenze

Aktivní odezva kupujících na stránce s produktem bude pro vyhledávače znamenat relevanci produktu, což může vést ke zvýšení pozice produktu ve výsledcích vyhledávání.

Poskytování odkazů na obchod z kvalitních stránek

Перекрестные ссылки на интернет-магазин

  • Pokud je to možné, získejte odkaz na svůj obchod z webu výrobce
  • Publikujte tiskové zprávy na specializovaných stránkách
  • Registrovat web jako Google Trusted Store a přidejte to Yandex: Katalog
  • Zúčastněte se diskuzí na tematických fórech s odkazy na stránky
  • Objednejte si zveřejňování zajímavých informací od známých blogerů, například od exler

 

Propagace na sociálních sítích

Социальные сети

Přítomnost aktivity na stránkách v sociálních sítích pouze zvýší hodnocení obchodu. Vyvarujte se kvantitativní likvidace členů skupiny, zaměřte se na kvalitu. Upozorňujeme, že v některých sítích je již možné prodávat zboží přímo umístěním tlačítka Koupit. Jsou to Facebook, Twitter, Pinterest.
Častou chybou je duplikování stejných informací ve všech propagačních kanálech. Připravte popisy pro každý kanál v závislosti na jeho funkcích s odkazem na požadovanou stránku na webu.
Facebook a VKontakte vyžadují několik odstavců informací, Twitter omezuje zprávu na 140 znaků a blogy již vyžadují zahrnutí dlouhého textu. Nezapomeňte zprávu doprovázet vizuální stránkou (foto, video). Pro usnadnění vnímání informací bylo vyvinuto základní pravidlo - každé 3 odstavce textu, fotografie nebo videa by měly být zveřejněny.

  • Facebook
  • V kontaktu s
  • Cvrlikání
  • Pinterest
  • Google+
  • Instagram
  • Blogy